Scriptie-schrijven voor gevorderden: Win!

Stuur je bachelorscriptie in en maak kans op een geweldige prijs Redactie - 2 februari, 2015

UPDATE! Deadline verlengd!
Dacht jij dat je het niet ging redden om mee te doen aan onze scriptiewedstrijd? Think again! We hebben speciaal voor alle laatkomers en eeuwige uitstellers de deadline nog twee weken achteruit geschoven. De nieuwe deadline wordt 16 maart! Dit betekent wel dat we de publieksjury over zullen slaan, maar geen zorgen, de 6 scripties die geselecteerd worden voor de professionele jury krijgen alle aandacht op de website. Dus kom van de bank af, zoek de nodige informatie bij elkaar en stuur die scriptie naar ons op! Alle overige voorwaarden blijven overigens gelijk.

UPDATE! Deadline postponed!
Did you think that you weren’t going to send in your thesis in time? Think again! We have been considerate with all the people who never finish their work on time – and that might be you – and have postponed the deadline another 2 weeks. That means the deadline is now the 16th of March! So get up, dust off that thesis and send it in!


 

Update: bekendmaking prijs!

Het moment dat wij bekend mogen maken waar de reis naartoe gaat is eindelijk gekomen! Waar? dat bepaal je helemaal zelf. De winnaar van de TPO Fresh scriptiewedstrijd heeft de keus uit één van deze rondreizen aangeboden door corendon.nl, je kunt onder andere kiezen uit de volgende bestemmingen:

– Ohrid (Macedonië)
– Lesbos (Griekenland)
– Istanboel (Turkije)

Je krijgt een reis voor twee personen, dus niet alleen de winnaar zelf maar ook zijn of haar beste vriend/vriendin, vader/moeder of partner mogen mee. Dus: wil jij kans maken op de eervolle scriptie-prijs én een unieke levenservaring opdoen? Stuur dan snel je scriptie naar [email protected] Dit is de kans om nog iets te verdienen aan al die uren die je in je scriptie hebt gestoken, waar wacht je nog op?

Update: prize announcement!
We can finally announce the destination of the trip! Where will you be heading? You can decide this for yourself! The winner of the TPO Fresh thesis-competition can choose one of these trips offered by corendon.nl. This includes, among others, the following destinations:

– Ohrid (Macedonia)
– Lesbos (Greece)
– Istanbul (Turkey)

The winner will be awarded with a trip for two people, so you can take your best friend, parent or boyfriend/girlfriend. Do you want your thesis to be crowned with a prize and do you want to go on a holiday you’ll never forget? Send your thesis to [email protected] This is the perfect opportunity for all the hard work you put into writing your thesis to be rewarded, what are you waiting for?


 

[English follows Dutch]

Wij van Fresh vonden het hoog tijd voor een nieuwe winactie. Nu alle derdejaarsstudenten hard aan het zwoegen zijn om de laatste hand te leggen aan hun magnum opus, wilden wij graag de harde werkers van vorig jaar in het zonnetje zetten. En hoe kunnen we dat beter doen dan met een nationale scriptiewedstrijd? Juist. De eisen voor deelneming zijn als volgt:

 • Je volgt een WO-opleiding
 • Je hebt een bachelorscriptie geschreven die niet ouder is dan anderhalf jaar
 • Je hebt voor die bachelorscriptie minimaal een voldoende
 • Je bachelorscriptie ging over een onderwerp dat momenteel maatschappelijke relevantie heeft

Update: onder speciale voorwaarden zijn bachelorprojecten/HBO-scripties in de vorm van een wetenschappelijk paper/literatuurstudie eveneens toegelaten om deel te nemen. Speciale out-of-the-boxprojecten als een eigen product ontwerpen of een in-houseproject bij een bedrijf kunnen we helaas nog steeds niet meenemen in de beoordeling.

Hoe doe je mee?
Vanaf vandaag (2 februari) tot en met zaterdag 28 februari heb je de tijd om je scriptie in te sturen naar [email protected]. Daarnaast willen we het volgende van je hebben

 • Een bewijs dat jouw scriptie inderdaad die voldoende
 • Een abstract van je paper, voor zover deze niet al aanwezig is
 • Een motivatie van maximaal 400 woorden waarom jouw paper zou moeten winnen

Hoewel wettelijk gezien het auteursrecht van je scriptie bij jouzelf ligt, is het raadzaam om jezelf ervan te vergewissen dat je universiteit toestemming geeft je scriptie te laten meedingen naar deze prijs. Zo voorkomen we dat er later in de wedstrijd problemen ontstaan en we je scriptie niet mee kunnen nemen in de beoordeling.

Wat kun je winnen?
Een wedstrijd is niet compleet zonder prijs. Na lang beraadslagen hebben we ervoor gekozen om de winnaar van de scriptiewedstrijd een gesponsorde reis cadeau te doen. Waar de reis heengaat en hoe lang die zal duren, maken we nog even niet bekend, maar je kunt er rustig vanuit gaan dat het ontzettend tof is. En geen zorgen, we zullen je niet midden in politieke brandhaarden droppen.

Wie beoordeelt je scriptie?
Het beoordelingsproces gaat in meerdere fases. Ten eerste zal de redactie van Fresh uit de binnengekomen inzendingen een selectie maken van 10 inzendingen: 5 alfascripties en 5 bètascripties (indien er genoeg wordt aangeleverd). De lezers van Fresh zullen vervolgens een top-3 kunnen kiezen voor beide richtingen. Deze 3 finalisten zullen worden beoordeeld door een deskundige jury van bekende experts. Tussen de overgebleven alfa-winnaar en bèta-winnaar zal de ultieme beste scriptie worden gekozen. Deze zal er met de prijs vandoor gaan. Momenteel hebben we de volgende juryleden al bekend mogen maken:

Laura Wismans (NRC.next)
Martijn van Calmthout (Volkskrant)
Auke Pieter Colijn (Natuurkundige UvA)
Jan van Maarseveen (Scheikunde-professor Universiteit van Nederland)
Marjolijn Theunissen (Cultuurbewust.nl)

Waar wordt op beoordeeld?
De professionele jury zal je scriptie beoordelen op een aantal punten. Deze zijn: schrijfstijl, maatschappelijke relevantie, argumentatie en vernieuwing.

We kijken uit naar het ontvangen van al jullie scripties!


 

Dear international students! Our website Fresh figured that, since it’s that time of year again, we should organise a thesis-competition. And because our country is full of international students, we thought that we should include them (thus, you) as well. So, do you dare to submit your thesis? First, let’s see if your profile matches the description.

 • You’re currently studying at a Dutch university (or university college)
 • You have written a bachelor thesis in the past 18 months
 • You have obtained a passing grade for that thesis
 • Your thesis is about a subject that is relevant to our society/science/political system

How do I apply?
Did you check all the boxes? Nice! Then, proceed as follows. Send your thesis in an attachment to [email protected]before the deadline, the 28th of February, and make sure to include the following items.

 • Proof that you did indeed obtain a passing grade
 • An abstract, if your thesis didn’t already have one
 • A motivational letter of 400 words max., wherein you describe why you should win the competition.

What is the prize?
This is, of course, the most important part of the competition. What is your prize? Well, we have decided to award the winner with a well-deserved sponsored trip – but we’re not telling you where that trip is headed just yet. One thing we can promise you: we’re not sending you into a war zone. Don’t worry. If you want to know more about the prize, stay in tune with Fresh and we’ll tell you all about it!

Who will judge my thesis?
We have assembled two jury’s (alpha and bèta) with the highest qualifications. The names that are already known are:

Laura Wismans (NRC.next)
Martijn van Calmthout (Volkskrant)
Auke Pieter Colijn (Physics at UvA)
Jan van Maarseveen (Chemistry-professor at Universiteit van Nederland)
Marjolijn Theunissen (Cultuurbewust.nl)

They will judge your thesis on the following criteria: writing style, argumentation, innovation and social relecvance.

Excited yet? So are we! Send in your thesis and who knows what you might win!

Beeld: Josef Stuefer

Reacties

 1. Jiska de Vries schreef:

  Wat ontzettend stom en elitair dat er geen scripties van HBO-opleidingen mogen worden ingezonden.

 2. […] Een jury bestaande uit o.a. natuurkundige Auke Pieter Colijn, Chef Wetenschap van de Volkskrant Martijn van Calmthout, NRC.next journaliste Laura Wismans, Scheikundige en Universiteit van Nederland-professor Jan van Maarseveen en Cultuurbewust.nl-directeur Marjolein Theunissen zal de scripties beoordelen en een winnaar aanwijzen. Een scriptie insturen kan tot zaterdag 28 februari [email protected] Daarnaast ook graag een motivatie van 400 woorden met waarom jouw scriptie zou moeten winnen en een bewijs dat je scriptie een voldoende heeft gekregen. Zo’n wedstrijd heeft natuurlijk een prijs nodig. Deze prijs zal een gesponsorde reis zijn. Waar die naartoe gaat, en hoe lang die zal duren, dat is nog even onbekend, maar het zal zeker geen IS-kalifaat zijn. De belangrijkste beoordelingspunten zijn schrijfstijl, maatschappelijke relevantie, argumentatie en academische vernieuwing.  Meer informatie is te vinden op http://www.freshpost.nl/2015/02/02/scriptie-schrijven-voor-g… […]