Colofon

Hoofdredactie

Fabienne MeijerFabienne Meijer (1996) is hoofdredactrice van Fresh. Als import-Amsterdammer en student Bèta-Gamma gebruikt ze haar vlijmscherpe pen om kritische columns en opiniestukken te schrijven over de wereld om haar heen. De voorliefdes voor wetenschap, cultuur, kunst en filosofie zijn aangeboren.

Eindredactie

Eva KorfkerEva Korfker (1996) is een eindexamenkandidate die zichzelf liever al op de universiteit zou zien. Met haar kritische blik is zij redactiechef van Cultuur, maar haar passie ligt al van jongs af aan bij het schrijven. Haar favoriete onderwerpen lopen uiteen van neuropsychologie tot literatuur, tot onderwerpen waar niemand anders zich over zou buigen.
Frerick AlthofFrerick Althof (1994) studeert wijsbegeerte en geschiedenis in Groningen. Vindt dat wetenschap de praktijk uit het oog verloren is en interesseert zich vooral voor politieke en culturele dilemma’s. Ziet filosofie als scheidsrechter van de wetenschap en sport als projectie van de maatschappij.
Iris van der VeenIris van der Veen (1992) wil de inzichten vanuit haar studies Wijsbegeerte en Geschiedenis benutten om actuele problematiek te doorgronden. Ze kijkt vooral kritisch naar identiteitsvorming en nationalisme. Daarnaast is ze geïnteresseerd in ethische vragen omtrent politiek, oorlog, discriminatie en (economische) ongelijkheid. Kenmerkend zijn haar optimisme, idealisme, koppigheid en liefde voor cavia's en Radiohead.
Rick DijsRick Dijs (1990) is een afgestudeerde journalist op zoek naar een uitdaging. Geek in hart en nieren en verzot op games, muziek, boeken, films, series, maar vooral de wereld en alles wat zich erin afspeelt.

Redactie

Jesse MarkusJesse Markus (1994) is opgegroeid in het pittoreske Emmen. Woont en studeert tegenwoordig in Groningen. Studeert hier geschiedenis met een vleugje internationale betrekkingen. Probeert het hedendaagse nieuws te relativeren met kennis van vroeger.
Kim SarisKim Saris (1994), voorheen / voormalig Overijsselse en Limburgse, maar nu Nijmeegse Neerlandica in spe babbelt zich wat af. Wekelijks stort ze zich op de letteren en laat ze daarin al haar creativiteit en fantasie los. Ze verwondert zich om de meest opzienbarende nieuwtjes en relativeert alles met haar maffe, nuchtere instelling.
Loek DurieuxLoek Durieux (1991) komt uit Hilversum maar komt slechts zelden op tv. In Utrecht heeft hij zijn bachelor in Geschiedenis behaald. Hij heeft al bijna 8 jaar een bijbaan bij een scharrelslagerij en houd tevens van koken. Maar als antwoord op de vraag wat hij nou het leukste vindt roept hij, met een glinstering in zijn ogen, enthousiast: "muziek!"
Rein WieringaRein Wieringa (1997, @Rein_W) is vwo-leerling in Gouda. Hij is altijd en overal op tijd, voelt zich thuis achter de piano en heeft het liefst het laatste woord. Zet zich momenteel in voor actualiteit en leven en heeft ambities om ook ooit de politiek te beschrijven.

Freelance

Chris VerweijChris Verweij (1991) is langstudeerder Moleculaire Levenswetenschappen met een hint van Internationale Ontwikkelingsstudies, en het archetype van de linkse activist volgens Trouw. Actief bij een bonte verzameling van politieke en maatschappelijke organisaties, schrijft over politiek en wetenschap in de breedste zin van het woord.
Dalindcy KoolhovenDalindcy Koolhoven (1996, @Dalindcy) is geboren en getogen in de randstad, maar voelt zich meer thuis op het Amerikaanse platteland. Gefascineerd door de mens en zijn hersenspinsels, vraagt ze mensen regelmatig wat 'hun verhaal' is.
Grieke GosselinkGrieke Gosselink (1996) is oprichter en oud-hoofdredactrice van Fresh en schrijft tegenwoordig voor De Groene Amsterdammer. Ze is eindexamenkandidaat VWO, waarbij ze zich voornamelijk bezighoudt met plaatjes van dode filosofen in haar agenda plakken. Wil van provoceren haar beroep maken.
Hannah JacobsHannah Jacobs (1997) is een vwo-leerling die zich graag bezig houdt met schrijven en fotografie. Ze is ook veel te vinden bij concerten en festivals, haar natuurlijke habitat.
Iris van OlstIris van Olst (1994) is een blonde studente Geschiedenis in het grootste dorp van Nederland; Groningen. Ze probeert kritisch te kijken naar de positie van minderheden en heeft een immense interesse voor religie en cultuur. Karakteristiek aan haar is haar optimisme, eigenaardigheid en haar grote collectie boeken. Verder houdt ze van kunst, hardrock en van dansen op foute muziek.
Jaap van Ark
Martine van der VeerMartine van der Veer (1994), geboren en getogen in Groningen, studeert geschiedenis in haar geliefde geboortestad. Ze is gefascineerd door alles wat de Nederlandse student bezighoudt. Met kennis van het verleden probeert ze de zaken van de alledag in een groter perspectief te plaatsen en deze te benaderen met een kritische kijk en een ironisch randje.
Mike KoudenburgMike Koudenburg (1995) is opgegroeid in het Drentse heidelandschap, maar woont en studeert sinds kort in de mooiste stad van Nederland: Utrecht. Hij is erg politiek geïnteresseerd, heeft een zwak voor economische theorieën en hecht veel waarde aan de vrijheid. Verzorgt eigenhandig het rechts-liberale geluid op Fresh.
Rutger de QuayRutger de Quay (1995, @rutger_) is student journalistiek en tevens freelance journalist met een eigenaardige voorliefde voor politiek en buitenlandse ontwikkelingen. Gelukkig is hij ook gewoon 19 en houdt hij van feestjes en reizen.
Soeria van den WijngaardSoeria van den Wijngaard (1996) is graag onderweg. Na haar eindexamens is ze klaar om psychologie te studeren - maar ze wordt geen psycholoog. Gefascineerd door wat mensen beweegt, vraagt ze iedereen het liefste naar hun passie.

Beeldredactie

Jeroen ClaesJeroen Claes (1993) is ingenieur in opleiding. Zijn vrije tijd brengt hij door met fotografie, koken (maar nog liever eten) en elpees van Pink Floyd. Zoekt voor Fresh als beeldredacteur het juiste beeld bij het woord.
Lotte EgtbertsLotte Egtberts (1995) is groot sympathisant van de vrijdenkerij en het rationalisme, maar stelt haar leven in dienst van de kunst. Er is niets wat haar meer blij kan maken dan onbedoelde lelijkheid en bewegende glitterplaatjes.
Niels NieuwenhuizeNiels Nieuwenhuize (1996) is CMD’er aan de Hogeschool Rotterdam. Fotograaf in zijn vrije tijd, het beluisteren van veel muziek en lekker lui achter zijn computer zitten. Voorliefde voor reizen en het schieten van plaatjes op bijzondere locaties.
Rosanne EijzingaRosanne Eijzinga (1994) schiet plaatjes en is dag en nacht bezig met alles wat met beeld en cultuur te maken heeft. Heeft dromen als hobby, fotografie als passie, cultuur als interesse en wil altijd alles weten.
Steyn van AntwerpenSteyn van Antwerpen (1995) komt uit Assen en had nooit echt iets met hunebedden. Hij studeert journalistiek en mag de mensheid graag vertellen of het morgen droog blijft of niet. Heeft verder bijna altijd zijn fotocamera bij de hand om het ludieke vast te leggen.

Columnisten

Brandon Lee Hoop'Brandon Lee Hoop (1996) kwam er jong al achter dat hij alles interessant vindt, en alles kan, alles een beetje. Hij besloot een paar maanden geleden te stoppen met zijn opleiding, en het kantoorleven te gaan ontdekken. Hij is nu achttien jaar en werkt fulltime voor een reclamebureau. Hij is een Jack of all trades, en daar is hij net als zijn baas content mee.
Fabian van HalFabian van Hal (1996) doet naast zijn gymnasium een hoop met schrijven, muziek en kunst. Naast politiek houdt hij van een goede discussie en is hij altijd op zoek naar manieren om zijn mening te uiten.

Techniek

Gyurka JansenGyurka Jansen (1979) werkt als zelfstandig consultant voor online media en is gespecialiseerd in online marktonderzoek. Hij is webadmin voor ThePostOnline en FABMagazine en schrijft als redacteur onder andere over (het gebruik van) nieuwe media.